F A Q

Her kan du læse svarene på de spørgsmål vi oftest hører. Kan jeg bruge UNI-Login? Hvad svarer niveauerne til? OplæsningKan jeg bruge UNI-Login?

Ja, det kan du.


Til toppen


Hvad svarer niveauerne til?

ENGELSK

Niveau 1 = 0.-1. klasse

Niveau 2 = 2.-3. klasse

Niveau 3 = 4.-5. klasse

Niveau 4 = 6.-7. klasse

 

Niveau 5 = 8.-9. klasse

 

TYSK/FRANSK

Niveau 1 = 5. klasse

Niveau 2 = 6. klasse

Niveau 3 = 7. klasse

Niveau 4 = 8. klasse

 

Niveau 5 = 9. klasse


Til toppen


Oplæsning

Syntetisk tale

Ønsker man at få et enkelt ord læst op, klikker man på det. Så kommer der et robotikon frem. Når man klikker på det, læses ordet op. Ønsker man oplæsning af et stykke sammenhængende tekst, er der flere muligheder, afhængigt af platform: Man kan markere den lyd, man ønsker at høre, ved at trække musen hen over den. Eller man kan klikke/dobbeltklikke på det første og det sidste ord i tekststykket. Derefter klikker man på robotikonet.

De syntetiske stemmer, der er brugt her, er de bedste stemmer rent udtalemæssigt. Der er dog eksempler på, at de oplæser visse tegn, versaler, fremmedord osv. forkert. Forlaget arbejder på at få rettet de mest generelle oplæsningsfejl.

 

Indspillet lyd

Til nogle af bøgerne findes der også en indspillet lyd. I disse bøger er der et robotikon i toppen af siden samt en lydafspiller. Man starter oplæsningen ved at klikke på afspilleren. Hele opslaget læses. I disse bøger kan man stadig få oplæst enkeltord med syntetisk tale ved at klikke på dem.


Til toppen